Un militar rus care a luptat în războiul din Ucraina a fost oprit de Poliția de Frontieră pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce încerca să intre pe teritoriul R. Moldova. Bărbatul a fost interogat de oamenii legii, după care a fost obligat să se întoarcă în țara de unde a decolat.

Potrivit unui comunicat, polițiștii de frontieră au reușit să-l depisteze pe militarul rus datorită schimbului de informații cu Serviciul de Informații și Securitate. Acesta avea ca destinație finală orașul Tiraspol din stânga Nistrului. 

Bărbatul, care a participat în războiul pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei, s-a încurcat în declarații, încercând să inducă în eroare inspectorii Poliției de Frontieră.

Oamenii legii i-au interzis trecerea frontiere de stat, fiind întors pe cale aeriană în țara de unde a decolat.

Poliția de Frontieră amintește că, pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în R. Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate PTF sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

În continuare, Poliția de Frontieră va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor R. Moldova.