O femeie de 42 de ani, originară din Ungheni, își va petrece următorii 9 ani după gratii, fiind acuzată de trafic de ființe umane. Potrivit sentinței, pronunțate de Judecătoria Ungheni, învinuita a fost condamnată la privațiune de libertate cu privarea de dreptul de a deține funcții și de a exercita activități legate de gestionarea resurselor umane pe un termen de 4 ani.
 
Potrivit datelor din dosar, acuzata, începând cu anul 2010, a recrutat prin înșelăciune patru femei în Italia, unde, profitând de starea de vulnerabilitate a victimelor, le-a exploatat sexual în scop comercial, o perioadă îndelungată, de la câteva luni până la doi ani. Victimele erau cazate într-un local. Acestora le-au fost luate actele, fiind înlocuite cu alte documente false, și impuse să practice prostituția.
 
Precum precizează procurorii, învinuita a acționat împreună cu concubinul său, de naționalitate albanez, și cu un conațional al acestuia. Aceștia au fost condamnați anterior în Italia.
 
Inculpata a pledat nevinovată. În privința acesteia, instanța de judecată a aplicat măsura preventivă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
 
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.