Nici vorbă de mustrări de conștiință! În pofida tuturor avertizărilor și cazurilor tragice care au loc pe drumurile naționale, participanții la trafic continuă să încalce grav regulile de circulație, iar pentru a nu fi documentați, aceștia propun mită inspectorilor de patrulare.

Astfel, doar pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii INSP au denunțat 9 cazuri de corupere legate de solicitarea participanților la trafic de a nu fi sancționați pentru încălcările comise în traficul rutier. Nu se știe de ce depinde „generozitatea” mituitorilor. E cert faptul că au tupeul să încalce regulile, apoi să încerce să remedieze totul prin bani.

1000 de lei a oferit un șofer în stare de ebrietate, care avea 0,67 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. 50 de euro a oferit conducătorul unei motociclete, care nu s-a subordonat cerințelor legale ale polițiștilor de a stopa vehiculul. Câte 200 de lei au propus șoferii în 5 cazuri: - pentru exploatarea vehiculului utilat cu sistem de alimentare cu gaze la care este expirat termenul de testare; - pentru că a parcat mașina pe trotuar; - pentru că a încălcat regulile de traversare la nivel cu calea ferată; - în 2 cazuri pentru că mașina nu a fost supusă controlului tehnic de stat în modul stabilit și lipsa poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă a deținătorului auto. 300 de lei pentru că a încălcat regulile de siguranță la traversarea căii ferate. 700 de lei pentru că nu deținea permis de conducere”, precizează oamenii legii.

Cazurile au fost înregistrate conform legislației, iar persoanele vinovate riscă să fie cercetate penal pentru corupere activă.