Cei șase angajați ai Agenției Servicii Publice din oficiile Bălți și Chișinău, reținuți anterior pentru vânzarea permiselor de conducere, au compărut în fața magistraților. Astfel, judecătorii au decis ca doi dintre ei să fie plasați în arest preventiv, unul pe un termen de 30 de zile și altul pe 15 zile, alți doi să fie plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile, și cei doi rămași să fie plasați sub control judiciar pe un termen de 60 de zile. 

Deciziile judecătorilor de instrucție pot fi contestate la Curtea de Apel, anunță CNA într-un comunicat.

Amintim că, acum două zile, aceștia au fost reținuți pentru vânzarea permiselor de conducere, sumele pretinse de la candidați variind între 400 și 1200 de euro.

Lunar, sumele colectate doar de pe zona de nord a țării ajungeau la 20 000 de euro – bani care erau transmiși unor responsabili de la Chișinău pentru acoperirea faptelor ilegale.

În urma acțiunilor de urmărire penală, șase persoane au fost reținute, iar responsabilul ASP de la Chișinău a fost prins în timp ce încerca să părăsească R. Moldova. În automobilul acestuia au fost depistate și ridicate 13 000 de euro, dosite sub capota automobilului.

Deschide și: FOTO // CNA a descins cu percheziții la ASP. Un angajat al Agenției, reținut în timp ce încerca să părăsească R.Moldova