Mai multe telefoane mobile, mii de euro, dolari, hrivne, lei, lire și ruble au fost ridicate după perchezițiile ofițerilor CNA la postul de frontieră al ANSA la Giurgiulești. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, oamenii legii au cercetat sediul Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al ANSA, la domiciliile și în automobilele celor 11 bănuiți.

În urma perchezițiilor, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au ridicat mijloace bănești în valută diferită: 13 625 de euro, 1 320 de dolari, 148 000 de lei, 5 300 de lei românești, 30.600 de hrivne, 1000 de lire sterline, 760 de lire turcești și 1 200 de ruble rusești. Totodată, au fost ridicate telefoanele mobile ale bănuiților, dar și mai multă tehnică de calcul.

Astăzi, procurorii anticorupție urmează să depună demersuri prin care vor solicita arestarea preventivă a celor 11 persoane reținute.

Amintim că, pe data de 30 martie, ofițerii CNA și procurorii din cadrul oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au efectuat percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în cadrul unor dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 11 angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Potrivit investigațiilor CNA, angajații PIF Giurgiulești ar fi pretins și acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. În schimbul plăților ilicite, funcționarii ar fi facilitat introducerea în țară a diferitor produse în lipsa actelor permisive.

Deschide și  Șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al ANSA și 10 subalterni, reținuți de CNA într-un dosar de corupție