Viceprimarul Nistor Grozavu, susține că din discuțiile cu locuitorii din Bubuieci i s-a creat impresia că autospecialele de la Regia Autosalubritate au fost blocate de un grup de oameni, foști angajați în sectorul public, care au anumite supărări.

În cadrul ședinței de azi a primăriei, Grozavu a declarat că la Bubuieci sunt și „alte persoane care au deținut funcții în instituțiile publice”.

„Acolo sunt foști colaboratori la instituții ale statului, inclusiv de pe la Ministerul Mediului și alți politicieni care vor să se revanșeze, dar pot greși pentru că comuna Bubuieci este într-adevăr foarte afectată de acest lucru”, a  declarat el.

Viceprimarul i-a spus lui Petru Gontea, șeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare Chișinău  să meargă imediat după ședința primăriei la Bubuieci pentru a purta negocieri cu cei care blochează accesul la groapa de gunoi. 

Amintim că zilele trecute autorităţile le-au promis oamenilor că până la sfârşitul lui septembrie 2017 va fi amenajată o stație de epurare a apelor reziduale. Până atunci însă, aceştia trebuie să deblocheze accesul spre groapa de gunoi. Localnicii nu au fost de acord cu această soluţie şi au spus că vor continua să protesteze.

Deşeurile menajere din curţile blocurilor nu sunt evacuate de patru zile, de când oamenii din localitatea Bubuieci au blocat accesul spre groapa de gunoi. Aceştia spun că nu mai pot suporta mirosul urât şi cer rezolvarea problemei.