Un copil de 2 ani din R.Moldova a fost descoperit de poliţiştii români rătăcind singur pe o stradă din municipiul Brăila, desculţ şi îmbrăcat sumar, deşi afară erau doar 8 grade Celsius. Potrivit Poliţiei Locale Brăila, cazul a fost documentat joi, 30 martie, în jurul orei 11:15.

Conform informațiilor prezentate, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Locale Brăila, aflat în patrulare, a observat pe un bulevard un copil în vârstă de 2 ani rătăcind singur pe stradă. Imediat, poliţiştii locali au preluat băieţelul şi, în scurt timp, au reuşit să îi identifice familia.

Din cercetările efectuate a rezultat că mama copilului, o femeie în vârstă de 20 de ani din Republica Moldova, plecase în vizită la nişte rude, lăsând copilul în grija cumnatului său, un bărbat în vârstă de 26 de ani, de asemenea din Republica Moldova. Tânărul nu a observat când băieţelul a ieşit din curtea casei în care locuieşte familia.

Poliţiştii români i-au adus la cunoştinţă mamei copilului obligaţiile legale privind îngrijirea minorului, iar în cauză a fost sesizată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, pentru luarea măsurilor conform competenţelor acestei instituţii.