Prin decizia Curții de Apel, fondatorul grupului de companii „Bis Mobil Kitchen” a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 20 de zile, deși procurorii au cerut prelungirea arestării preventive. Potrivit oamenilor legii, suspectul ar fi coordonat multiple escrocherii, prejudiciul fiind estimat la zeci de milioane de lei.

Dosarul include 158 episoade infracționale și vizează o escrocherie coordonată de acesta și alte persoane terțe. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Procuratura Generală precizează că fondatorul grupului de companii „Bis Mobil Kitchen” specializate în fabricarea mobilei de bucătărie a fost reținut pe 19 ianuarie 2023 pe Aeroportul Internațional din Chișinău chiar în momentul în care urma să părăsească R.Moldova, având bilet într-o singură direcție – Moscova (Rusia). Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.