Șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al ANSA și 10 subalterni au fost reținuți de CNA într-un dosar de corupție. Măsura a fost luată în urma perchezițiilor efectuate în această dimineață de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii din cadrul oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție la Postul de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în cadrul unor dosare pornite pe fapte de corupere pasivă.

În urma acțiunilor de urmărire penală, 11 angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Potrivit investigațiilor CNA, angajații PIF Giurgiulești ar fi pretins și acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. În schimbul plăților ilicite, funcționarii ar fi facilitat introducerea în R. Moldova a diferitor produse în lipsa actelor permisive.

Potrivit materialelor acumulate, sumele obținute per tură se ridicau la 15 mii de lei – bani percepuți la posturile de traversare a frontierei de stat Giurgiulești-Reni și Giurgiulești-Galați.

Acțiunile de urmărire penală sunt în desfășurare.