Un moldovean de 21 de ani, dat în căutare internațională pentru omor, a fost reținut de polițiștii italieni în orașul Padova. În noaptea de marți spre miercuri, oamenii legii au oprit un automobil în care se aflau două persoane. Pasagerul a prezentat un document de identitate românesc care, cu toate că părea autentic la prima vedere, avea anomalii la unele caractere după o analiză mai atentă.

Acesta a fost dus la secția de poliție și fotografiat. Acolo, oamenii legii au stabilit că pe numele bărbatului era dat în căutare internațională pentru omor de autoritățile moldovenești în septembrie 2019, fiind condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare.

Datorită verificărilor imediate efectuate pe documentul de identitate prezentat, s-a putut constata, de asemenea, falsitatea acestuia, nefiind indicat că tânărul de 21 de ani ar fi avut, pe lângă cetățenia moldovenească, și cetățenia română.

Din aceste motive, bărbatul a fost arestat în conformitate cu ordonanța emisă împotriva sa de către R. Moldova și a fost denunțat pentru utilizarea unui document fals în scopul identificării sale.