Serviciul de urgență 112 a raportat 58 de cazuri de amenințări și pericole asupra vieții și proprietății provocate de condițiile meteorologice nefavorabile de la miezul nopții și până la ora actuală.

Cel puțin două persoane au fost rănite. În primul caz, un om s-a ales cu răni în zona capului după ce un copac s-a prăbușit peste un automobil, iar în altul, o persoană s-a ales cu o fractură la braț și traumă la abdomen provocată de căderea unei foi de ardezie de la etajul 5.

Printre cele mai frecvente cazuri semnalate s-au numărat prăbușiri de copaci, creând pericol pentru trecători și blocând accesul și deplasarea automobilelor pe traseu. De asemenea, au fost înregistrate cazuri de automobile avariate de copaci doborâți sau crengi rupte, copaci doborâți peste clădiri și peste cablurile și firele electrice, precum și cazuri de foi de ardezie și țiglă metalică smulse de pe acoperișuri, care au căzut de la înălțime și au creat pericol de accidente prin cădere de obiecte de la înălțime.

Autoritățile recomandă cetățenilor să evite situațiile de risc cum ar fi ocolirea firelor electrice, evitarea staționării sub copaci și părăsirea automobilelor.