Vântul puternic a produs deranjamente în rețelele electrice. Au loc lucrări de restabilire a furnizării energiei electrice către consumatorii afectați de deconectările avariate.

Începând cu dimineața zilei de azi, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA a înregistrat mai multe incidente soldate cu sistarea avariată a furnizării energiei electrice către consumatori. Astfel, conform informației operative din rețele de la ora 14:20, deconectări neprogramate și controlate, din considerente de securitate electrică, s-au produs în 32 de localități din 12 raioane deservite.

Au fost înregistrate multiple avize „Ruptură de conductor„ din care majoritatea au fost deja localizate și securizate, iar altele se află în lucru. Rupturile de conductor se datorează căderii copacilor și a crengilor rupte de vânt peste liniile electrice aeriene.

Pentru înlăturarea consecințelor intemperiei și restabilirea furnizării energiei electrice către consumatorii afectați au fost implicate formațiunile de intervenție operativă, care lucrează în teren. Echipele mobile ale Premier Energy Distribution inspectează instalațiile pentru identificarea și efectuează lucrările necesare de reparație, după care realimentează consumatorii râmași fără energie electrică”, precizează compania.

Premier Energy asigură că depune toate eforturile pentru restabilirea operativă a furnizării energiei electrice către toți consumatorii afectați.

Furnizorul vine și cu un set de recomandări către cetățeni:

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;
  • marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
  • instruiți copiii cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică;
  • despre orice incident informați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

Deschide și: Vremea s-a dezlănțuit în R.Moldova. Salvatorii au intervenit în 22 de situații de risc