Gripa sezonieră și virozele continuă să bântuie în rândul populației. Unii dintre cei mai afectați acestea sunt copiii din instituțiile de învățământ din țară. Astfel, săptămâna trecută s-a înregistrat un număr total de 7837 de cazuri de viroze și gripă.

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării, cifrele sunt în scădere comparativ cu săptămâna anterioară, când au fost raportate 8427 de cazuri de infectări.

Conform datelor, în grădinițe s-au înregistrat 3599 de cazuri de viroze. Dintre acestea – 3476 de cazuri sunt la copii, 71 - la cadrele didactice și 59 la personalul auxiliar. În învățământul primar, gimnazial și liceal au fost raportate 4238 de cazuri de infectări, dintre care 4128 la copii, 91 la personalul didactic și 19 – la cel auxiliar.

Din nefericire, nu scăpăm nici de COVID-19. Săptămâna trecută au fost înregistrate 91 de cazuri de infectare în grădinițe, dintre care 70 sunt la copii. În școli și licee s-au atestat 45 de cazuri de Covid-19, dintre care 33 sunt la elevi.

Menționăm, că datele au fost puse la dispoziția Ministerului Educației și Cercetării de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului din R. Moldova.

Deschide și  Virozele bat în retragere. Mai puține cazuri înregistrate în instituțiile de învățământ