Autoritățile anunță o nouă reformă în domeniul protecției sociale. Noile abordări în domeniu sunt axate pe extinderea pachetului minim de servicii sociale și o mai bună finanțare a acestora. Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a lansat reforma sistemului de asistență socială „RESTART”.

Prin implementarea reformei sistemului de asistență socială „RESTART”, autoritățile își propun să creeze nouă Agenții Teritoriale de Asistență Socială - desconcentrate, subordonate MMPS cu prezență în fiecare raion - în baza direcțiilor de asistență socială existente.

Prin intermediul acestei reforme vrem să soluționăm câteva probleme. În primul rând vorbim despre management, în special, atunci când vorbim despre serviciile sociale. La nivel local, la nivel raional și la nivel central, nu există o viziune clar cum urmează să creăm servicii, care servicii sunt necesare în diferite zone ale Republicii Moldova și cum urmează să fie dezvoltate. Acest lucru creează a doua problemă: inegalitatea teritorială de acces la servicii și prestații sociale”, a precizat ministrul Muncii și protecției Sociale, Alexei Buzu.

De asemenea, va fi extins pachetul minim de servicii sociale. MMPS precizează că va fi majorat atât numărul serviciilor sociale cât și al beneficiarilor. Serviciile sociale vor fi finanțate prin alocarea integrală a banilor din bugetul de stat.

MMPS își propune să creeze și salarii motivante pentru asistenții sociali prin majorarea claselor de salarizare a unui asistent social cu studii superioare până la nivelul unui cadru didactic, iar a unui asistent social fără studii până la nivelul unui educator.

Datele pentru 2022 arată un asistent social este remunerat cu 16% mai mult decât cei care prestează muncă necalificată. Pentru angajați/angajate care trebuie să dețină competențe dezvoltate în managementul de caz, să înțeleagă particularitățile fiecăruia beneficiar, să aibă competențe digitale, să interacționeze cu sistemul de justiție și public, iar noi remunerăm această muncă sofisticată cu 16% mai mult decât cei care prestează muncă necalificată. Sunt raioane în care peste 30% dintre angajați aleg să plece din sistem. Nu există motivație temeinică de a rămâne în sistem”, a mai precizat Buzu.

Calificarea profesională în domeniu va fi abordată după modelul din sistemul educațional, fiind instituite trei grade.

Reforma prevede și crearea unui sistem informațional dedicat serviciilor sociale.