Compania Națională pentru Asigurări în Medicină (CNAM) a transferat 71 de milioane de lei pentru luna februarie. Banii au fost folosiți pentru asigurarea cetățenilor cu medicamente și dispozitive medicale compensate. În total, au beneficiat peste 195 de mii de persoane, precizează CNAM.

„În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în luna februarie, cei mai mulți bani (circa 36,75 milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină (în jur de 13,30 milioane de lei) și preparatele compensate în staționar de zi copii (peste 4,16 milioane de lei)”, se arată în comunicatul CNAM.

Potrivit CNAM, peste 2,7 milioane de lei au fost transferați pentru dispozitive medicale compensate.

De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 10 023 de persoane si 7 065 persoane de lanțete, iar de pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare – 225 de pacienți.

CNAM menționează că reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.