În urma tragicului accident produs cu implicarea unui troleibuz din capitală, 8 persoane din cadrul Regiei Transport Electric au fost suspendate din funcții, iar pe acel caz a fost inițiată o anchetă de serviciu.

Anunțul în cauză a fost făcut de către primarul de Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.  

Acum organele competente analizează cazul. 8 persoane din cadrul RTEC au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei. De la toate persoanele au fost solicitate explicațiile de rigoare.  Am solicitat ca toți colegii să pregătească o scrisoare cu recomandări către Poliția de Patrulare, ca să se ia în calcul toate opțiunile în ceea ce ține de circulația rutieră în mun Chișinău”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a mai cerut ca să fie majorate amenzile pentru șoferii care nu cedează, pentru cei care nu respectă regulile de circulație, pentru vitezomani. În context, primarul a solicitat Poliției Rutiere, Guvernului și Parlamentului să vină cu înăsprirea legilor ce țin de traficul rutier. Asta pentru că în ultima perioadă s-au înregistrat ai multe accidente la trecerile de pietoni, accidente cu implicarea bicicliștilor, sau cu implicarea copiilor. În acest sens, primarul a cerut Direcției de Educație să vină cu lecții publice pentru copii, ca să fie explicate mai bine toate regulile de circulație rutieră.

Amintim, că recent o elevă a fost lovită mortal de către un troleibuz, iar un alt caz care a zguduit societatea a vizat lovirea unor copii pe biciclete, soldate la fel cu deces.

Deschide și  Accidentul de la Ciocana // Șoferița troleibuzului, plasată în arest pentru 30 de zile 

Deschide și  Grav accident la Ciocana. O minoră, strivită de un troleibuz