Un bărbat de 44 de ani a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Individul și-a violat fiica, iar peste 10 ani și-a abuzat sexual și nepoțica. Sentința a fost pronunțată la 24 martie, de către Judecătoria Anenii Noi.
 
Potrivit procurorilor, în anii 2011-2012,învinuitul, aflându-se la domiciliu împreună cu fiica minoră, care nu atinsese vârsta de 14 ani, a întreținut cu ea un raport sexual, contrar voinței copilei.
 
Peste 10 ani, în 2022, individul a venit în ospeție la domiciliul aceleiași fiice, la moment căsătorită și având la întreținere o fetiță. Pe motiv că era în stare de ebrietate alcoolică și s-ar fi certat cu actuala soție, agresorul a rămas să doarmă la fiică, iar pe timp de noapte a abuzat copila.
„În timpul nopții, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale în formă perversă cu nepoțica sa de o vârstă fragedă, a scos-o din pătuț, și-a satisfăcut pofta sexuală în forma perversă cu aceasta și a lăsat-o însângerată pe podea. După ce s-a trezit de la plânsetele micuței, mama copilei a alertata vecinii, ambulanța și poliția”, se precizează în datele dosarului.
Procurorii afirmă că inculpatul a refuzat să facă declarații pe caz.
 
Individul a fost menținut în arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
 
Totodată, la pronunțarea sentinței, instanța a dispus încasarea din contul inculpatului în contul bugetului de stat a sumei de 22 400 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău”, se mai arată în comunicatul Procuraturii.