Pe sensul de ieșire din Republica Moldova, la moment, se atestă un trafic sporit de camioane cu marfă. Potrivit informației oferite de Serviciul Vamal al Republicii Moldova, cozile lungi sunt înregistrate în posturile vamale situate pe frontiera moldo-română.

Potrivit autorităților, capacitatea Serviciului Vamal de a perfecta un număr mai mare de autocamioane este strict dependentă de posibilitatea deplasării acestora după acordarea liberului de vamă.

Funcționarii vamali din Republica Moldova pot perfecta și permite trecerea la atâtea camioane câte fizic pot trece spre control la partea română, fără a bloca podul de acces.

Reiterăm că, agenții economici din Republica Moldova, care anterior exportau mărfuri spre Ucraina s-au reorientat spre piața din UE, din acest considerent posturile vamale situate pe frontiera moldo-română au devenit supra solicitate. Totodată, fluxul s-a majorat deoarece unii transportatori din Ucraina optează pentru tranzit cu marfă prin Republica Moldova”, se explică într-o notă informativă emisă de reprezentanții vamali.

În același timp, autoritățile dau asigurări că Serviciul Vamal întreprinde toate măsurile pentru fluidizarea traficului transfrontalier de mărfuri și face apel către transportatori să manifeste spirit de înțelegere.