Scandal în raionul Edineț. Un grup de părinți și profesori o acuză pe Șefa Direcției Educație din raion, Mariana Odobescu, precum că funcționara ar concedia directorii de școală „după bunul plac”, transmite Nord News.

Potrivit sursei, profesorii sunt indignați de faptul că directoarea Lilia Iurcu a fost dată afară pentru că „ în sezonul rece, nu ar fi fost respectat regimul de temperatură în sălile de clasă”. Pentru menținerea Liliei Iurcu în funcția de director s-a expus și primarul satului Hlinaia, Tudor Ceban.

Directoarea demisă din funcție afirmă că oricine altcineva, care ar veni la conducerea instituției nu ar soluționa problema, deoarece aceasta ține de schimbarea sistemului de încălzire, iar acuzațiile invocate de șefa de Direcție ar avea la bază niște motive politice.

De cealaltă parte, șefa Direcției Educație din raion, Mariana Odobescu, respinge acuzațiile și spune că acțiunile profesorilor sunt niște provocări și că „oamenii nu au înțeles care este rolul managerului școlar și că pot să-și caute dreptatea în altă parte”.

La discuții a venit și secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Adriana Cazacu-Țigaie, menționând că toate procedurile trebuie executate conform legii. Demnitara s-a întâlnit cu mai mulți directori de școli și grădinițe, care s-au plâns de lipsa cadrelor didactice, condiții proaste de muncă și bugete mici.