Reprezentanții Regiei Transport Electric (RTEC) anunță că a pornit verificări mai riguroase a sănătății psihice și fizice a șoferilor de troleibuze. Asta după ce în spațiul public au apărut informații precum că șoferița, care a lovit mortal o copilă pe o stradă în sectorul Ciocana, ar fi condus cu viteză excesivă, vorbind pe tonalități înalte și claxonând celor din trafic.

Potrivit reprezentanților RTEC, va fi verificată starea fizică și psihologică a șoferilor, care trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, ce nu ar putea afecta capacitatea lor de a conduce în siguranță. De asemenea, se va verifica fișele conducătorilor și a tuturor incidentelor sau plângerilor în care au fost implicați;  participarea regulată la instruirile obligatorii privind respectarea RCR; și se va verifica respectarea cu strictețe a obligațiunilor funcționale.

În urma verificărilor vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare/financiare - până la eliberări din funcție”, dau asigurări cei de la RTEC.

Menționăm, că ieri a avut loc un accident mortal, care a zguduit o țară întreagă. O copilă a fost lovită de către un troleibuz pe o stradă din sectorul Ciocana. Pe rețelele de socializare a fost distribuit un video cu momentul impactului. Tot pe rețele au apărut și confesiuni ale pasagerilor din troleibuzul cu pricina, care acuzau faptul că vehiculul era condus cu viteză excesivă, iar șoferița ar fi fost agresivă, strigând pe tonalități înalte și claxonând participanților în trafic.

Deschide și  VIDEO // Grav accident la Ciocana. O minoră, strivită de un troleibuz 

Deschide și  Accidentul rutier de la Ciocana // Șoferița troleibuzului, reținută pentru 72 de ore