O femeie din Bălți, precum și concubinul acesteia, au fost condamnați după ce au încercat să șantajeze un bărbat cu divulgarea informației despre infidelitatea ultimului. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Bălți.

Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs în seara zilei de 27 februarie, când victima a fost invitată acasă la un cunoscut, unde, în acel moment se afla și inculpata. Peste câteva ore, bărbatul a propus să conducă femeia acasă, și asta pentru că femeia se afla în stare de ebrietate. În timp ce se deplasau cu automobilul, inculpata i-a propus victimei să facă sex, la care bărbatul a acceptat.

Ulterior, femeia i-a spus că dacă el nu dorește ca despre cazul dat să afle soția sa, precum și Poliția, acesta urmează să achite 1500 de lei. Bărbatul a avut doar 1000 de lei, promițând că suma rămasă va fi oferită în următoarea zi.

Ajungând acasă, inculpata i-a povestit totul concubinului. În următoarele zile, cei doi contactau de nenumărate ori victima, doar că de această dată solicitau achitarea unei sume de încă 1000 lei.

La data de 1 martie, după ce au primit suma solicitată de la victimă, femeia și concubinul au fost reținuți de polițiști.

În cadrul ședinței de judecată, cei doi și-au recunoscut integral vina.

Prin decizia Judecătoriei Bălți, femeia a fost condamnată la 4 ani și 8 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de 2 ani. Totodată, aceasta a fost obligată să achite o amendă de 69 400 lei.

Bărbatul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de 1 an, fiind obligat să achite și el o amendă de 32 mii lei.

Sentinţa poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bălţi în termen de 15 zile.