Republica Moldova a fost aleasă drept țară care va deține funcția de vicepreședinte al Consiliului Global al Turismului Medical. Instituția, care ne va reprezenta la nivel global este Asociația de Turism Medical din Moldova.

Funcția de vicepreședinte va fi deținută alături de Croația, India, Kazahstan și Germania, iar președinția a fost oferită Ciprului de Nord. Noua numire a avut loc, în cadrul conferinței prilejuite de marcarea a 10 ani de la fondarea Consiliului Global al Turismului Medical.  

Pentru țara noastră, această funcție reprezintă o onoare și o mare responsabilitate, iar Asociația de Turism Medical se angajează să depună toate eforturile necesare pentru a atrage atenția țărilor lumii asupra posibilităților medicale existente în țara noastră. În acest sens, ne propunem să promovăm calitatea serviciilor medicale, a profesioniștilor din domeniu, a ofertelor de turism cultural și a imaginii Republicii Moldova pe plan international”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației de Turism Medical din Moldova.

De asemenea, pe agenda discuțiilor membrilor Consiliului, s-au aflat subiecte importante, cum ar fi creșterea numărului de călătorii globale în scopuri medicale, continuarea schimburilor de experiență pentru echipele de doctori și pentru studenții universităților de medicină la nivelul țărilor membre, precum și crearea unui Comitet de știință pe domeniul medical și turism medical.

Menționăm, Consiliul Global al Turismului medical cuprinde o rețea de 56 de țări membre.

Asociația de Turism Medical din Moldova a fost lansată în aprilie 2022. Serviciile de bază, pe care își propune să le presteze pacienților din străinătate, sunt cele din domeniile stomatologie și chirurgie estetică. Asociația este condusă de Natalia Ciobanu, medic de profesie și director regional al consiliului de Turism Medical al Turciei. Asociația are scopul de a reprezenta la nivel internațional clinicile private din Republica Moldova.

Asociația de Turism Medical din Moldova a devenit membru cu drepturi depline în cadrul Consiliului Global al Turismului Medical în ianuarie 2022.

Deschide și: Un pas important pentru medicina din R.Moldova! Asociația de Turism Medical a devenit membru al Consiliului Global al Turismului Medical