Polițiștii din Ialoveni au descins cu percheziții autorizate în Penitenciarul nr. 13 din mun. Chișinău. Acestea au loc în cadrul a trei cauze penale, pornite pentru escrocherie.

Potrivit IGP, bănuiții sunt doi deținuți de 26 și 44 de ani, care contactau persoanele care dădeau instrumente în arendă și le solicitau în chirie instrumente mecanice sau electrice destinate efectuării diferitor lucrări în sfera construcțiilor. Apoi, prin intermediul unui complice aflat la libertate, o femeie de 25 de ani, aceștia intrau în posesia bunurilor. Mai mult, suspecta încheia și un contract cu victimele pentru o zi sau două, iar când obiectul trebuia restituit nu mai era de găsit.

Suma prejudiciului adusă victimelor se ridică la peste 56 mii de lei.

În cadrul perchezițiilor efectuate în celulele deținuților, polițiștii au depistat și ridicat telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte și documente care au importanță pentru desfășurarea anchetei.

De asemenea, de la bănuită polițiștii au ridicat telefonul mobil prin care s-a stabilit că ar fi purtat discuții atât cu victimele, cât și cu deținuții.

Femeia se află în arest pentru 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei.