Cadavrul unei femei din R. Moldova a fost găsit marți, 21 martie, într-un canal cu apă termală din localitatea Abano Terme, provincia Padova (Italia), scrie revista Rotalianul cu referire la publicația italiană Il Gazzettino. Potrivit sursei, pe corp erau prezente numeroase arsuri provocate de temperatura ridicată a apei.

Cadavrul a fost găsit în jurul orei 10:45, de către un localnic care a anunțat imediat autoritățile.

Conform investigațiilor, persoana decedată este Angela Lupașco, în vârstă de 45 de ani, originară din satul Chetrosu, raionul Drochia. Ea avea un fiu care locuiește în România. În Italia, femeia era rezidentă de mai mulți ani la Abano Terme și în ultima perioadă nu avea un loc de muncă.

Potrivit informațiilor preliminare, femeia ar fi căzut în canalul Rio Caldo de lângă via Previtali din imprudență și s-ar fi înecat. Deocamdată este exclusă implicarea altor persoane sau sinuciderea. La reconstituirea ultimelor clipe din viață au ajutat informațiile din telefonul mobil care a fost găsit asupra femeii.

Potrivit medicului legist, Rafi El Mazloum, trupul femeii nu prezintă semne de moarte violentă. Arsurile de pe corp, în special la nivelul feței, se datorează temperaturii ridicate a apei din canal, care ajunge la circa 40 de grade.