Un tribunal din Florența a condamnat o moldoveancă în vârstă de 37 de ani la nouă ani de închisoare și deportare din Italia, după executarea sentinței. Femeia a abuzat-o pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă, scrie cotidianul La Nazione, citat de libertatea.

Sub acuzația de agresiune sexuală agravată și vătămare a unei femei în vârstă, instanța din Florența a condamnat badanta din R. Moldova la ani grei de închisoare și la plata unei despăgubiri de 25 000 de euro, stabilită în mod echitabil de judecători, pensionarei în vârstă de 93 de ani, care a intentat acțiune civilă.

Povestea datează de la 1 noiembrie 2021, prima zi de serviciu a femeii din R. Moldova. Copiii bătrânei au fost cei care au decis să angajeze o îngrijitoare pentru mama lor, încă lucidă, dar cu probleme de mers.

Astfel, la recomandarea unei asociații la care apelaseră pentru a căuta o profesionistă, o aleseseră și o angajaseră pe femeia din R. Moldova, cu contract regulat.

În acea primă zi de muncă, îngrijitoarea a fost lăsată singură în casă cu pensionara. Mai întâi ar fi imobilizat-o pe bătrână pe pat, spunându-i că trebuie „să scoată diavolul din ea”. Apoi a violat-o. Seara, pensionara le-a povestit copiilor săi și a depus plângere.

Îngrijitoarea a fost imediat concediată. Însă a dispărut și nu a participat niciodată la proces. Chiar și miercuri, când era programat interogatoriul ei în fața judecătorului, nu s-a prezentat la proces.