Valorile spațiului cultural comun între cele două maluri ale Prutului vor reuni la Chișinău personalități notorii din mediul academic de la Chișinău și București. Universitatea de Stat din Moldova (USM) în parteneriat cu Universitatea din București și Institutul Cultural Român va organiza în perioada 23-24 martie două conferințe științifice.

Conferința științifică „Universitățile în spațiul nostru cultural comun” își va începe lucrările joi, 23 martie în Aula Regina Maria din USM.

Un discurs în fața mediului academic va ține președintele R.Moldova, Maia Sandu. La eveniment va fi reprezentat și președintele României, Klaus Iohannis, prin consilierul său Sergiu Nistor.

Cuvânt de salut vor avea și rectorii celor două universități – USM și Universitatea din București, Igor Șarov și respectiv Marian Preda.

Printre oaspeții evenimentului sunt ambasadorul României în R.Moldova, Cristian Leon Țurcanu, și secretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

Profesorii de la USM și Universitatea din București vor comunica despre patrimoniul comun, cooperarea dintre cele două instituții de învățământ superior.

Pe 24 martie, USM va găzdui un eveniment dedicat centenarului de la adoptarea Constituției României. Cu un discurs în fața participanților va veni ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole. Conferința „100 de ani de la adoptarea Constituției României de la 1923” va reuni personalități marcante din domeniul academic și științific din R.Moldova și România.