Armata Națională planifică să desfășoare exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie, conform unui anunț făcut de șeful Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonelul Octavian Druță.

Scopul exercițiilor este de a verifica aptitudinile rezerviștilor și de a-i familiariza cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale, precum și de a-i instrui în regulamentele militare și baza materială de instrucție, tehnica militară și armamentul de infanterie.

Participanții la exerciții vor fi informați prin ordine de chemare de către Centrele Militare Teritoriale și municipale, la locul unde aceștia au viza de reședință. Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate și cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023 și nu au nicio tangență cu situația de securitate din regiune.

Ministerul Apărării va informa cetățenii cu privire la perioadele de desfășurare a exercițiilor, iar este important de notat că astfel de exerciții au fost organizate și în anii precedenți. Anul trecut, rezerviștii s-au întrunit la exerciții în lunile iulie și septembrie.