R.Moldova este interesată de preluarea experienței statului Qatar în domeniul aviației civile. Prim-ministrul Dorin Recean a avut astăzi o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar în R.Moldova, Meshaal Mohammed Al-Kubaisi, în cadrul căreia s-a discutat intensificarea relațiiiilor de cooperare bilaterală între R.Moldova și Qatar.

Părțile au reiterat propunerea lansării unei curse aeriene directe Doha-Chișinău în contextul semnării recente a Acordului privind liberalizarea regimului de vize între R.Moldova și statul Qatar. 

Dorin Recean a exprimat interesul R.Moldova de preluare a experienței qatariene în domeniul aviației civile, inclusiv prin deschiderea unei școli de formare a piloților în R.Moldova. 

Premierul s-a mai referit la intensificarea cooperării comercial-economice, în domeniul agroalimentar și al energiei, precum şi la  atragerea investițiilor în R.Moldova.

R.Moldova și statul Qatar au stablit relații diplomatice în 1997. Cele două state au încheiat un șir de acorduri în diverse domenii cum ar fi serviciile aeriene, turismul , protecția reciprocă a investițiilor, abolirea vizelor pentru pașapoartele diplomatice.