Ofițerii Direcției investigații complexe a INI, în comun cu Direcția Generală Urmărire Penală și sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au deconspirat o schemă infracțională la mai multe stații PECO din nordul R. Moldova, care a avut ca scop înșelarea clienților.

Potrivit informațiilor obținute în timpul investigațiilor, responsabilii de la stațiile PECO au instalat la pompele de alimentare cu carburanți dispozitive tehnice special adaptate, care livrează cantități reduse de combustibil și comercializează surplusul fără a emite bonuri fiscale, prejudiciind astfel interesele statului și ale clienților în proporții considerabile.

Pe 17 martie, Poliția a efectuat percheziții la patru stații PECO, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost găsite și ridicate dispozitive tehnice din speță, telefoane mobile, HDD-uri, registre cu înscrisuri de ciornă, acte contabile, combustibil în volum de 2500 de litri fără acte de proveniență, mijloace financiare fără proveniență justificată etc.

Investigațiile continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.