Medicii de la urgență au intervenit pentru salvarea a 38 de oameni, inclusiv 7 copii, care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere pe parcursul săptămânii trecute, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). În total, în perioada de referință, Serviciul de urgență a înregistrat 14 508 de solicitări, inclusiv la 2059 de copii.

Din cele 38 de persoane care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere, 31 de oameni cu diverse traume au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului specializat. 

Totodată, Dispeceratul comun de urgență al CNAMUP anunță că a înregistrat 96 solicitări pe motivul urgențelor infecțioase. În 57 de solicitări medicii au intervenit pentru a acorda ajutor în legătură cu intoxicațiile alimentare, cu medicamente, monoxid și dioxid de carbon și alcool. 

Din totalul de solicitări, cele mai multe au fost în cazul urgențelor cardiovasculare – 3596; boli respiratorii, inclusiv infecții virale acute -  2527; patologii neurologice – 2020; accidente vasculare cerebrale – 264; urgențe traumatologice – 1071.