O lebădă de vară a fost salvată dintr-un bazin acvatic defectuos. Cazul a fost înregistrat în localitatea Răciula din raionul Călărași.

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, intervenția a fost necesară deoarece lebăda se afla într-o situație de pericol, calitatea apei fiind necorespunzătoare necesității vitale ale lebedei.  

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază importanța protejării animalelor sălbatice și a ecosistemelor în care trăiesc, în contextul creșterii presiunii asupra mediului natural. Acțiunile de acest gen demonstrează angajamentul autorităților și al comunității pentru a proteja mediul înconjurător și a păstra diversitatea biologică. Intervenția pentru salvarea lebedei de vară din bazinul acvatic din Răciula este un exemplu pozitiv al colaborării dintre autoritățile locale și specialiști în protecția mediului”, se menționează într-o notă informativă a inspectorilor de mediu.

Potrivit specialiștilor, lebăda a fost transportată în siguranță la Întreprinderea Municipală „Grădina Zoologică” din Chișinău pentru a primi îngrijirea adecvată.