Un bărbat de 49 de ani, originar din municipiul Chișinău, a fost condamnat la 20 ani de detenție, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.
 
Acesta este învinuit de comiterea infracțiunii de viol asupra a două minore, precum și infracțiunii de acțiuni violente cu caracter sexual în privința uneia din ele.
 
Potrivit datelor din dosar, acuzatul, la data de 3 mai 2022, în intervalul orelor 21:00-22:00, sub pretextul de a consuma frigărui, a ademenit două fete care s-au dovedit a fi minore, într-un parc din Capitală. Acolo, amenințând-le cu aplicarea violenței fizice, și profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra, a întreținut cu acestea acte sexuale forțate. Totodată, individul a rugat victimele să nu spună nimănui despre cele întâmplate și le-ar fi promis bani, însă minorele, în aceeași zi, au anunțat părinții, care s-au adresat la poliție.
 
Făptașul a fost reținut. În privința acestuia a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
 
În data de 13 martie 2023, sentința d condamnare a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, însă nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
 
Inculpatul a pledat nevinovat. Totodată, se precizează că acesta nu este la prima abatere de ordin penal.