Cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor, președintele Maia Sandu a reamintit despre importanța pădurilor pentru viața noastră și a susținut Programul național de împădurire. Într-o postare pe rețelele sociale, ea a subliniat că pădurile joacă un rol vital în menținerea solului, a apelor de suprafață și în reducerea emisiilor de carbon.

Astăzi, de Ziua Internațională a Pădurilor, vreau să reamintesc despre Programul național de împădurire prin care trebuie să oprim aceste fenomene negative. Restabilirea suprafețelor de păduri va îmbunătăți volumul de apă în râuri, iazuri și fântâni, va spori fertilitatea solurilor și va restabili flora și fauna din Moldova. Programul național de împădurire ne va ajuta să devenim carbo-neutri, iar sectorul agricol, la fel, se va bucura de multe beneficii” a scris Maia Sandu pe Facebook.

Președintele a salutat și deschiderea autorităților publice locale care au alocat terenuri pentru împădurire și a încurajat mai multe primării să se alăture acestei inițiative. Autoritatea pentru silvicultură a identificat deja 22.677 ha pentru înființarea noilor plantații forestiere, iar mai mult de jumătate dintre ele se găsesc pe terenurile autorităților publice locale.

Maia Sandu a subliniat importanța eforturilor comune în vederea păstrării mediului și a lăsat un apel pentru un stat mai verde și un mediu de trai mai prosper pentru generațiile viitoare.