Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) organizează astăzi o întrunire în Capitală, context în care Poliția îndeamnă atât organizatorii, cât și participanții să respecte legislația și să se conformeze indicațiilor oamenilor legii.

Oamenii legii amintesc că, potrivit Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare sunt interzise.

Poliția afirmă că nu are scopul de a îngrădi dreptul cetățenilor la libera exprimare și întrunire, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile și libertățile altor persoane. Cetățenii sunt îndemnați să manifeste înțelegere față de măsurile de ordine și siguranță publică și să respecte indicațiile forțelor de ordine.

Autoritățile fac eforturi pentru a evita disconfortul participanților la trafic și al locuitorilor Capitalei. Este important ca toți cetățenii să acționeze responsabil și să se conformeze legii, astfel încât întrunirea să se desfășoare în siguranță și fără a afecta negativ viața altor persoane, a conchis Poliția.