Un bărbat din raionul Călărași a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare după ce și-a răpit fosta prietenă și sora acesteia. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Strășeni, sediul Călărași.

Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs în decembrie 2022, când bărbatul a venit în ospeție la fosta prietenă cu care care a servit bere. La un moment dat, acesta a observat că un alt bărbat îi trimite victimei mesaje. Fiind iritat de acest lucru, inculpatul a cerut telefonul pentru a citi mesajele, la care femeia a refuzat. Într-un final, între cei doi s-a iscat un conflict, agresorul aplicând victimei mai multe lovituri.

Ulterior, acesta a chemat un taxi și a obligat femeia, precum și sora acesteia care se afla la domiciliu, să plece împreună cu el la bărbatul care scria mesajele.

Pe drum, aceștia s-au oprit pentru a face câteva cumpărături. În timp ce bărbatul a mers după țigări, cele două femei au reușit să alerteze Poliția care a intervenit în scurt timp și a reușit să rețină făptașul.

În cadrul ședinței de judecată, inculpatul și-a recunoscut integral vina.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.