Un lot de produse de primă necesitate pentru adulți și copii va fi transmis în calitate de ajutor umanitar persoanelor sinistrate din Turcia. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, decizia respectivă vine ca răspuns la solicitarea Guvernului Turciei adresată comunității internaționale, având în vedere că dimensiunea daunelor produse de cutremurele din 6 și 7 februarie anul curent depășește capacitățile naționale de răspuns.

Lotul este compus din produse alimentare și de igienă pentru adulți, hrană și articole de îngrijire pentru copii, perne, pături, prosoape, măști de protecție și alte bunuri cu o valoare totală de peste 8 milioane de lei.

Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Serviciului Vamal și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, va asigura în comun cu Ministerul Finanțelor îndeplinirea operativă a formalităților de trecere peste frontiera de stat a bunurilor, astfel încât acestea să ajungă în cel mai scurt timp la destinație. Cheltuielile pentru realizarea misiunii de transportare vor constitui  348,7 mii lei și vor fi acoperite de MAI.

Deschide și: (DOC) Cutremur în Turcia // R.Moldova va acorda autorităților de la Ankara un lot de ajutor umanitar în valoare de 8,3 milioane lei