Un grup infracțional specializat în șantaj, condus din mai multe penitenciare din R. Moldova, a fost destructurat de oamenii legii. Potrivit unui comunicat al Poliției, erau implicați patru bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 28 și 34 de ani, doi dintre ei fiind în detenție pentru infracțiuni similare.

Făptașii au reușit să obțină imagini inime de la o femeie de 42 de ani. Ulterior, aceștia și-au creat un cont fals pe rețele de socializare și au șantajat victima că vor trimite pozele indecente membrilor familiei.

La indicațiile deținuților, o femeie de 34 de ani, membru al grupului infracțional, se întâlnea cu victima și o impunea să împrumute bani de la companiile de microfinanțare și să cumpere dispozitive electronice în rate, pe care să le plaseze ulterior la casele de amanet. Banii obținuți urmau să fie transmiși persoanelor de încredere.

În cazul în care victima refuza, membrii grupului o amenințau că vor publica imaginile intime, îi vor da foc la casă sau se vor lua de copiii ei. Astfel, timp de mai bine de trei luni, suspecții ar fi primit de la victimă circa 400 mii de lei.

Pe 28 februarie, oamenii legii au efectuat percheziții în penitenciarele unde își ispășesc pedeapsa cei doi deținuți, precum și la domiciliile suspecților aflați la libertate.

În urma descinderilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri în ciornă în care sunt indicate sumele de bani și transferurile acestora și carduri bancare pe numele unor persoane terțe.

Astfel, două persoane au fost reținute pentru 72 de ore, iar femeia de 34 de ani este cercetată în stare de libertate.