Mai bine de 100 de senatori şi deputaţi români, constituiţi recent în Grupul „Prietenii Unirii”, îşi propun să impulsioneze schimburile culturale între cele două maluri de Prut şi procesul de înfrăţire a localităţilor din România şi Republica Moldova. Politicienii și-au stabilit agenda de lucru pentru următoarele trei luni, în cadrul ședinței de lansare a grupului, care a avut loc luni, la Palatul Parlamentului din București.

Oficialii români s-au angajat, de asemenea, să soluționeze problemele pe care le întâmpină tinerii din R. Moldova în procesul educaţional din România. „Prietenii Unirii” intenţionează să elucideze şi aspectele ce prezintă dificultăți în procesul de redobândire a cetățeniei române. Un alt obiectiv este stimularea cooperării interinstituționale în ceea ce privește Republica Moldova.

Parlamentarii au declarat că vor contribui la marcarea corespunzătoare a Centenarului Marii Uniri, moment care să trebuie să includă neapărat şi Basarabia, ca parte integrantă din statul român interbelic.    ggggggggg

Potrivit organizatorilor, grupul interparlamentar „Prietenii Unirii”, care a sprijinit mișcarea unionistă de pe ambele maluri de Prut, a funcționat și în legislatura 2012 – 2016 de la București.