Un polițist din Chișinău a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de 4 ani pentru luare de mită. La fel, acesta este obligat să achite o amendă în mărime de 300 mii lei. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău.

Potrivit materialelor cauzei, bărbatul, activând în calitate de specialist superior al Serviciului documentare accidente rutiere al Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul DP mun. Chişinău a IGP, documenta un caz de tamponare de către un taximetrist a unui pieton în sectorul Rîșcani al capitalei. La câteva zile după accident, polițistul a contactat șoferul și i-a spus că îl poate scăpa de pedeapsă contra unei sume de 1000 lei.

În schimbul sumei respective, polițistul intenţionat nu a pus la dispoziţia specialiştilor Centrului Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare a MAI suportul optic ridicat de la șofer pe care sunt stocate imaginile video ce fixează momentul impactului.

Reținerea polițistului a avut loc la scurt timp după ce acesta a primit banii.

Totodată, prin decizia instanței, bărbatul a fost lipsit de dreptul de a exercita funcții publice pe un termen de 7 ani.

Sentinţa este cu drept de atac în ordine de apel în Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.