Angajații IGSU trimiși în Turcia să ajute la misiunile de salvare în urma cutremurelor răvășitoare a trecut deja hotarele acestei țări. La frontieră, aceștia au discutat cu angajații Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD), care le-au spus unde vor fi dislocați. 

Astfel, salvatorii noștri vor ajunge în această seară în provincia Hatay, la hotar cu Siria. Potrivit responsabililor turci, această regiune este una dintre cele mai afectate de seism.

Pentru a ajunge la destinație, angajații IGSU mai trebuie să parcurgă 950 de km, însă deplasarea acestora este îngreunată de ninsorile puternice.

Odată ajunși, salvatorii vor forma două sectoare de lucru. Primul sector va prelua instalarea unei tabere de câmp complet operațională, iar al doilea va merge în misiuni de cercetare, căutarea sinistraților și efectuarea lucrărilor de asigurare.

IGSU amintește că echipa de salvatori a R. Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 angajați de-ai Inspectoratului cu 12 unități de tehnică grea și 2 câini de căutare-salvare, a pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de 06 februarie. Salvatorii moldoveni urmează să activeze în zona afectată de seism timp de cel puțin 7 zile.