Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ocnița a fost condamnat la trei ani de închisoare cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Acesta este acuzat de trafic de influență. Sentința a fost pronunțată astăzi, 03 februarie, de către Judecătoria Edineț, sediul central.

Precum precizează Procuratura, cauza penală a fost pornită în septembrie 2022 în urma unui denunț privind pretinderea sumei de 2200 euro și susținerea de către ofițerul de urmărire penală a influenței asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița și a judecătorilor de la Curtea de Apel Bălți în vederea adoptării unei hotărâri favorabile pe cauza penală aflată pe rol în privința denunțătorului, și anume ca ultimul să nu fie privat de dreptul de a conduce mijloace de transport.

Denunțătorul a fost condamnat de primă instanță la o pedeapsă sub formă de 140 ore de muncă neremunerată în folosul comunității, fără privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport. Însă, sentința a fost contestată de procuror și casată ulterior de Curtea de Apel Bălți.
 
Urmărirea penală în privința ofițerului de presă a durat 3 luni, inculpatul și-a recunoscut vina, iar judecarea acesteia a durat 1 lună. Acuzatul s-a aflat în arest preventiv de la 15 noiembrie 2022 până la 03 februarie 2023. Totodată, s-a dispus confiscarea sumei de 2200 Euro sau echivalentului lor bănesc în valută națională în folosinţa şi proprietatea statului.
 
Sentinţa este cu drept de atac în Curtea de Apel Bălţi în termen de 15 zile.