Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a demarat, în această dimineață, un control inopinat la S.A. „Apă-Canal Chișinău”. Asta după ce ANRE s-a autosesizat cu privire la situația creată ieri în cadrul întreprinderii.

Specialiștii Agenției vor verifica activitatea companiei în partea ce ține de asigurarea respectării legislației în domeniu. De asemenea, ei vor să verifice aspectele privind calitatea și continuitatea funcționării serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Chișinău.

În același timp, ANRE anunță că se disociază de orice declarații politice și manipulatorii. Agenția precizează că își exercită atribuțiile având drept principiu aplicarea corectă a legislației și asigurarea prestării unor servicii calitative consumatorilor.

Amintim, că scandalul legat de situația de la Apă-Canal a luat amploare după ce reprezentanții Primăriei Chișinău au anunțat că întreprinderea riscă să fie deconectată de la rețeaua de energie electrică și că toți chișinăuienii riscă să rămână fără apă la robinete.

Deschide și  Scandalul de la Apă-Canal Chișinău // Premier Energy: Nu suntem responsabili de posibile deconectări de apă efectuate azi de ACC

Deschide și  VIDEO // Chișinăul, în alertă! Premier Energy ar fi deconectat Apă-Canal de la energie electrică. Ion Ceban: „Faceți rezerve de apă!” 

Deschide și  Negocieri între Apă-Canal Chișinău și Premier Energy. Se caută soluții pentru datoriile la energia electrică 

Deschide și  Ședință de urgență la „Apă-Canal Chișinău”// Ceban amenință Parlamentul, Președinția și Guvernul cu deconectarea de la apă și canalizare 

Deschide și  Scandalul „Apă-Canal Chișinău” // Compania cere subvenționare de la stat sau majorarea tarifului