Un tânăr de 27 de ani a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a omorât în bătaie un bărbat și a bătut alți patru pentru că vorbeau în limba rusă. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, instanța a mai decis ca inculpatul să achite 91 849 de lei pentru cheltuielile de judecată.

Conform materialelor cauzei, în perioada decembrie 2021 - ianuarie 2022, în patru zile diferite, inculpatul a intrat în conflict cu patru bărbați și, din motive de ură națională, deoarece victimele erau vorbitori de limba rusă, le-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului. Conform expertizei, tânărul i-a cauzat uneia dintre victime vătămări corporale grave, iar celorlalte trei, vătămări corporale medii.

Pe 12 ianuarie 2022, inculpatul, aflându-se pe un șantier de construcții din sectorul Ciocana al Capitalei, a vrut să fure un calorifer. La un moment dat, un bărbat a intervenit pentru a-l opri. Condamnatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu o bucată de lemn și o cheie franceză, cauzându-i vătămări corporale care au dus la decesul acestuia.

Procuratura menționează că sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.