Patru candidați la funcția de membru în CSM din rândul judecătorilor au primit rezultatul Comisiei Pre-Vetting privind evaluarea integrității lor financiare și etice. Este vorba despre magistrații Mihail Bușuleac de la Judecătoria Cahul, Veronica Cupcea de la Judecătoria Orhei, Aliona Miron de la Curtea Supremă de Justiție și Nicolae Șova de la Judecătoria Chișinău.

În urma evaluării, cei patru magistrați nu au promovat. Deciziile motivate au fost transmise candidaților și instituției responsabile de organizarea concursului, CSM.

Dacă cei patru candidați nu vor notifica Comisia despre refuzul lor de a publica deciziile în termen de 48 de ore de la transmitere, acestea vor fi plasate integral pe paginile web ale CSM și Comisiei Pre-Vetting.

Deciziile Comisiei pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 5 zile de la recepționare, fără respectarea procedurii prealabile.
 
Din cei 23 de judecători de carieră, rămași în concursul de ocupare a funcției de membru în CSM, cinci candidați nu au promovat evaluarea, 11 nu au promovat și nu mai pot participa la concurs iar șapte își așteaptă deciziile.