Un bărbat de 51 de ani din Edineț a fost reținut de oamenii legii după ce a încercat să-și șantajeze fosta concubină de 50 de ani cu publicarea imaginilor intime ale acesteia pe rețele sociale.

Potrivit IGP, suspectul, fără consimțământul victimei, a efectuat înregistrări video și fotografii în care aceasta apare în ipostaze intime, iar ulterior și-a creat un cont fals pe o rețea de socializare și a distribuit informația unor persoane din anturajul victimei. Ulterior, sub pretextul de a interveni și a convinge persoana necunoscută căreia îi aparține contul de pe rețeaua de socializare să renunțe la răspândirea imaginilor cu conținut intim ale victimei, acesta a cerut de la femeie suma de 300 de euro, bani care i-a și primit.

În rezultatul mai multor percheziții efectuate la domiciliul suspectului au fost depistate și ridicte obiecte care vor servi material probatoriu pe caz.

Ca urmare, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de șantaj, iar în cazul în care vinovăția acestuia va fi demonstrată în instanța de judecată, acesta riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 7 ani.