Poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi din România, împreună cu lucrători vamali, au descoperit cantitatea totală de 1248 litri de vin, 230 litri cu alcool şi 218 kilograme de produse alimentare de origine animală, de provenienţă R. Moldova, pentru care persoanele nu deţineau documente legale, scrie Realitatea Dorohoiană.

În data de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Iaşi au oprit pentru control, în localitatea Cotu Morii, judeţul Iaşi, patru autoutilitare încărcate cu bagaje şi colete.

La control, colegii noştri au observat că în bagaje se află bunuri accizabile precum şi produse de origine animală, motiv pentru care au condus autoutilitarele în PTF Sculeni şi au solicitat efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor şi bagajelor”, a precizat comisarul șef de poliție Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Seviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani.

În urma controlului, în bagaje şi colete au fost descoperite 1248 litri vin, 230 de litri alcool şi 218 kilograme de produse de origine animală (carne, lapte, ouă, brânză), în valoare de 25.270 lei românești, care au fost ridicate de către autoritatea vamală în vederea confiscării. Bunurile de origine animală au fost predate autorităţii sanitar veterinare în vederea distrugerii.

Persoanele au fost sancţionate contravenţional de către autoritatea vamală cu amenzi în valoare totală de 30.000 lei românești.