Compania Avia Invest vine cu unele precizări în legătură cu informația apărută în spațiul public referitoare la noul regulament privind serviciile de taxi pe Aeroportul Internațional Chișinău. Avia Invest menționează că existența unui monopol al serviciilor de taxi pe aeroport reprezintă un fals.

Afirmațiile despre monopolul existent la aeroport privind serviciile de taxi sunt un fals. Toți pasagerii au fost și sunt în drept să aleagă și să folosească orice serviciu de taxi disponibil în țară. Cât privește noul regulament privind prestarea serviciilor de taxi în perimetrul Aeroportului, varianta finală a acestuia urmează să fie implementată în decurs de 2 săptămâni, după dezbaterile cu ANTA și transportatorii autorizați. Regulamentul are ca scop evitarea blocării drumului de acces din fața terminalului, precum și fluidizarea traficului rutier în zona terminalului, în scopul asigurării confortului și securitații pasagerilor și vizitatorilor Aeroportului Chișinău”, se arată în comunicatul Companiei Avia Invest.

Recent, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la Aeroport, menționând că până acum doar o singură companie de taxi avea permisiune de a staționa în fața aeroportului. Potrivit lui Spînu, contractul cu această companie nu a fost prelungit. 

Deschide și: Autoritățile fac ordine la AIC. Gata cu monopolul la serviciile de taxi de la Aeroport

Aeroportul Internațional Chișinău a trecut în gestiunea statului, după ce Guvernul a recuperat în instanța de judecată în noiembrie 2022 acest obiectiv strategic de la compania Avia Invest, atribuită politicanului fugar Ilan Șor, condamnat în prima instanță.