Premier Energy a decis să amâne până pe 1 februarie deconectarea notificată a instalațiilor de alimentare cu energie electrică ce aparțin Apă-Canal Chișinău. Astfel, locurile de consum deconectate pe parcursul zilei de azi vor fi reconectate în timpul apropiat.

Decizia respectivă a fost luată în urma asigurărilor oferite de reprezentanții din cadrul Primăriei Chișinău, responsabili de domeniul serviciilor comunale din cadrul Primăriei Chișinău, potrivit cărora sunt depuse eforturi considerabile pentru identificarea soluțiilor de plată a energiei electrice consumate de către Apă-Canal Chișinău” este menționat în comunicat.  

Premier Energy precizează că, dacă nu vor fi luate măsuri concrete în termenul stabilit, va recurge la deconectarea locurilor de consum de la sursa de alimentare cu energie electrică, fără preavizare suplimentară. 

Anterior, premierul Natalia Gavrilița a declarat că va solicita autorităților competente, inclusiv Inspecției Financiare, să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către regia Apă Canal din subordinea Primăriei Municipiului Chişinău şi cauzele formării datoriilor. Declarația a fost făcută într-o postare pe Facebook după apariția informațiilor precum că ar exista riscul deconectării apei către consumatorii din Capitală.

Deschide și: Gavrilița, îngrijorată de riscul deconectării apei în Chișinău: Voi cere autorităților competente să investigheze cauzele datoriilor

Asta după ce, anterior, a apărut un clip video în care Premier Energy deconectează de la lumină obiecte din dotarea Apă-Canal Chișinău.

Deschide și: Ceban anunță că locuitorii capitalei ar putea rămâne fără apă din cauza datoriilor ACC la energia electrică: „Mirosul urât va reapărea”