Printre cele 6 persoane reținute în cadrul perchezițiilor efectuate de CNA și PA la mai mulți reprezentanți ai Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), precum și mai mulți fermieri, vizați într-o cauză penală cu privire la acordarea ilegală de subvenții în agricultură, se numără un angajat AIPA, fiul acestuia și patru administratori de Societăți cu Răspundere Limitată. Anunțul a fost făcut de CNA într-un comunicat de presă.

Ofițerii CNA și procurorii Anticorupție au stabilit că angajatul AIPA ar fi pretins și primit de la un agent economic mijloace financiare ce nu i se cuvin în mărime de 100 000 lei, ceea ce constituia 10% din valoarea subvenției solicitate, bani care erau destinați pentru recepționarea dosarului de subvenționare și acordarea mijloacelor financiare din fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, sub pretextul de a nu verifica preventiv dosarul de subvenționare și respectiv pentru a nu crea obstacole la etapa inițială a examinării acestuia.

În același timp, funcționarul public l-a atras în activitatea infracțională și pe feciorul său, ultimul procurând un număr impunător de bunuri mobile și imobile atât pe teritoriul R. Moldova, cât și peste hotare.

Astăzi, în total au fost efectuate 68 de percheziții în care au fost vizați: angajați ai Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură secțiile teritoriale Bălți și Comrat, administratori de Societăți cu Răspundere Limitată, administratori de Societăți pe Acțiuni, primari și terțe persoane.

În urma acțiunilor de urmărire penală au fost reținute 6 persoane, alte 6 persoane sunt cercetate la libertate, iar alte 24 persoane urmează a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuit. Anunțul a fost făcut de șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul unui briefing de presă comun cu directorul CNA, Iulian Rusu.

Deschide și: 6 persoane, reținute în urma perchezițiilor CNA și PA la mai mulți angajați AIPA. Prejudicii de milioane de lei, depistate de oamenii legii