Orașul Soroca se va înfrăți cu localitatea Nof HaGalil din Israel. Anunțul a fost făcut de ambasadorul R. Moldova în Israel, Alexandr Roitman, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astăzi mă aflu în nordul Israelului, unde, în cadrul întrevederii cu primarul orașului Nof HaGalil, Ronen Plot, am discutat despre organizarea evenimentelor culturale comune, interacțiunea cu comunitatea moldovenilor, înfrățirea orașului israelian cu o localitate din R. Moldova. Am făcut un schimb cointeresat de opinii privind modalitățile de cooperare cu localitatea Nof HaGalil. Au fost discutate oportunitățile culturale și economice pe care le reprezintă orașul situat în nordul Israelului. Cu titlu aparte a fost discutată inițiativa Ambasadei de a înfrăți orașul Nof HaGalil cu orașul Soroca” a declarat Roitman.

Ambasadorul a notat că primarul localității israeliene a salutat inițierea dialogului cu localitatea respectivă, invitând agenții economici din R. Moldova să se alăture festivalului anual al producătorilor de ciocolată, iar pentru pasionații de șah să se alăture turneului internațional de șah, precum și altor evenimente din oraș.
 
De asemenea, Roitman a relatat în cadrul discuțiilor despre situația internă din R. Moldova și interesul de a dezvolta relații plenare cu Israel. Diplomatul a vorbit și despre prioritățile mandatului său, inclusiv despre aprofundarea relațiilor dintre localitățile din R. Moldova și Israel.
 
Primarul orașului israelian Nof HaGalil, Ronen Plot, s-a născut în Basarabia în anul 1955. El a emigrat în Israel în anii ֿ70 ai secolului trecut. El este primar al orașului Nof HaGalil din anul 2016.